tirsdag 7. februar 2017

Triatlonproffenes 10 beste tips til nybegynnere og mosjonister

I samme øyeblikk som jeg trodde at blogglivet var en dans på roser, begynte de negative kommentarene å komme. Jeg har ikke tatt stilling til om dette skal meldes til politiet eller ikke, men Googlet både hemmelig nummer og adresse.

Hetsen kommer ikke fra noen hvem som helst! Med VM-gull og stor OL-bragd i bagasjen, er det nemlig Norges desidert beste triatleter på herre- og kvinnesiden som går langt i å antyde at TriatLars-bloggen så langt har inneholdt lite treningsstoff. Handlekraftige som de, har Kristian Blummenfelt og Lotte Miller tatt saken i egne hender. Her er deres 10 beste tips til nybegynnere, mosjonister og supermosjonister.

Kristian Blummenfelt med sin første verdenscup-seier, Sardinia 2016.
Lotte Miller løper inn til NM-gull, TriQuart 2015.

1. Sette deg selv realistiske mål (som ikke går ut over kone/mann, barn og hund/katt). Ved å sette deg selv mål som er mulig å oppnå, booster du motivasjon og treningsinnsats.

2. Trene deg i form, ikke kjøpe deg utstyr for å bli raskere.

3. Når du endelig kommer deg i form, da kan tiden være inne for å investere i dyrere utstyr.

4. Tren smart, lytt til kroppen. Ikke tren som en toppidrettsutøver, husk du er supermosjonist. Du har andre forpliktelser og dermed en annen totalbelastning.

5. Velg en treningsplan og stol på den. Ikke bytt treningsfilosofi hver uke. Det blir det ikke resultat/framgang av.

6. Unn deg noe godt under/etter trening, men med omhu.

7. Ernæring under trening er viktig, men trenger ikke være dyrt eller vanskelig. Solbærsirup, brødskive med nugatti og banan, fungerer like godt som energibarer og sportsdrikk (smaker bedre også).

8. Uansett distanse: om det er Ironman, halviroman, olympisk, sprint eller supersprint så er du triatlet. Distanse er irrelevant, du har kjempet deg gjennom svøm, sykkel og løp.

9. Kvalitet fremfor kvantitet.

10. Den typiske norske supermosjonist bør fokusere på trening, Ikke sosiale medier. Du blir ikke bedre av å promotere deg selv, du blir bedre av trening.
Når vi ikke gir tips til lovende mosjonister og triatleter, prioriterer vi trening. For øyeblikket er vi på Fuerteventura og sanker treningstimer, som forhåpentligvis skal gjøre den lille forskjellen for oss i konkurranser denne sesongen. Her trenes det for fullt. Dagene består av trening, spising og hvile. En vanlig treningsdag består av tre økter (svøm, sykkel og løp) + noen bonusøkter med fokus på mobilitet og bevegelse. Her er det optimale treningsforhold: sol, varme og masse vind. I slike forhold er det er vanskelig og ikke sette pris på livet som toppidrettsutøver.

Det er fremdeles et par måneder til den norske triatlonsesongen starter, så vi føler det kunne være godt å komme med noen tips til den typiske supermosjonisten.

Hilsen Lotte og KristianFoto: Lasse Finstad

Foto: Mikal IdenFoto: Endre Espedal


Foto: Lotte Miller


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar